Home

Heupproblemen? U hoeft niet langer te lijden!

Heuppatienten worden makkelijk gevangen in ons zorgstelsel waar het standaardadvies is om te wachten met opereren en het zo lang mogelijk uit te houden, maar dat is verkeerd! Meestal kan een Hip Resurfacing ons al direct het actieve leven teruggeven, als het probleem maar prompt wordt aangepakt! Daar bovenop hebben prothesen van dit type grote voordelen t.o.v. traditionele heupprothesen, zoals: minder inbreuk in het lichaam, meer revisiemogelijkheden als dat in de toekomst nodig zou zijn en de kleinste kans op afwijkingen als gevolg van de operatie, zoals fouten in de beenlengte en in-of uitwaarts gerichte voeten. Maar zelfs zaken zoals het weghalen van het merg uit het bovenbeen en het infectierisico in het geopende mergkanaal bij plaatsing van een traditionele prothese komen niet voor bij Hip Resurfacing! De traditionele prothese heeft u nog altijd over als laatste keuzemogelijkheid, maar om die meteen te kiezen en onnodig de beenhals af te laten zagen is op z’n minst gezegd niet intelligent! Dus waarom 5 – 20 jaar wachten met pijn en problemen en het uitzicht op een prothese die het einde betekent voor veel activiteiten, terwijl een Hip Resurfacing u direct uw actieve leven terug kan geven en het been tevens in hogere mate spaart? Bij de beoordeling van uw kandidatuur voor Hip Resurfacing help ik u graag, dit met de hulp van een aantal ervaren, gespecialiseerde orthopeden.

Ron van Mierlo

Forum

Iedereen met vragen voor- of na een heupoperatie is welkom om deel te nemen in één van mijn forums. Behalve om mij privé vragen te stellen kan het nuttig zijn om van andere heuppatienten te horen hoe men zaken heeft aangepakt en waarom precies. De kosten voor operaties, keuze van chirurg, problemen, rehabilitering, therapie, en geschiktheid voor hip resurfacing en nog veel meer wordt gediscussieerd.

Lees verder

FAQ

Hier kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen die betrekking hebben op heupproblemen. U kunt ook een grote lijst kiezen met terminologie en verklaringen die in dit verband van dienst kunnen zijn.

Lees verder

Ervaringen

MarianneMarianne C. is maar één uit de rij vrouwen en mannen die het is gelukt om beslag te leggen op een moderne hip resurfacing prothese buiten Zweden zelf.

In haar geval werd het een BMHR prothese in beide heupen. Een BMHR lijkt veel op de welbekende en beproefde BHR prothese en biedt precies dezelfde voordelen.

Lees verder

Bijeenkomsten

Met een groeiende groep mensen die een heupprobleem of al een heupprothese hebben, “hippies” zoals we ons soms noemen, zijn bijeenkomsten zeer welkom. Behalve het uitwisselen van ervaringen en discussiëren van vooruitgang of eventuele problemen, kunnen we ook sprekers uitnodigen zoals chirurgen of andere op de heup gespecialiseerde personen. Augustus 2013 kwamen we voor het eerst bijeen in Stockholm, waaraan ongeveer 40 hippies en de heupspecialist Dr. Raimund Voelker uit München deelnamen.

Lees verder

Eén reactie

  • Ak

    Doet u ook aan röntgenfoto’s beoordelen? Ik ben 35 jaar oud en heb al 2 jaar lang liespijn. ( pijnstillers werken niet meer).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *