Beroemdheden met een hip resurfacing


The Epic Split

Dat er beroemdheden met een hip resurfacing zijn zal wel niemand verbazen maar als het een persoon betreft als Jean-Claude Van Damme wordt het toch wel wat anders. Als vechtsport beoefenaar sinds zijn jeugd heeft Jean-Claude zich ontwikkeld tot een echte beroemdheid met deelname i veel films waar hij zijn hoge trappen en andere spectaculaire kunsten laat zien.

In februari 2013 moest Jean-Claude zich overgeven en een heupoperatie ondergaan in Gent waar hij een hip resurfacing kreeg van Dr. Koen De Smet. Dat een hip resurfacing daarentegen geen stop betekent voor een voortgezet leven met sport en hoog activiteit wordt duidelijk in de films waarin hij sindsdien heeft deelgenomen.

Een van zijn spectaculaire “optredens” met zijn hip resurfacing was maar acht maanden na zijn heupoperatie in de Volvo vrachtwagen reklamefilm “The Epic Split” die door het reclamebureau Forsman & Bodenfors was geproduceerd. Het is indrukwekkend wat Jean-Claude Van Damme hier laat zien, klik opde foto beneden om de film te starten:

 

 

Stefan Sauk om hip resurfacing (=”ytersättning”) in SVTs programma “Opinion live – EU-val-2019”:

Stefan (een bekende Zweedes toneelspeler) heeft ook een hip resurfacing in zinn rechter heup sinds september 2018 zoals hij hier vertelt:

2019-05-23 16-45-37

 

De professionele ijshockey speler Masi Marjamäki

Masi Marjamäki
Heerlijk om ijshockey te kunnen blijven spelen na een BHR operatie!

Masi Marjamäki is in maart 2014 geopereerd in München bij Dr. Raimund Völker waar hij een BHR in de rechter heup heeft gekregen.

De video link die volgt laat hem zien op het eind van het hockey seizoen inde lente van 2015 en een jaar na zijn operatie:

Masi Marjamäki in de playoffs, lente 2015

Het trainen van snelheid en controle (zomer 2016)

Kracht training (zomer 2016)

Masi in het tweede seizoen na de BHR operatie

Masi maakt de eerste goal december 2015

 

Eerdere Zweedse minister-president Göran Persson

Terug in de tijd heeft het blad Expressen geschreven over de hip resurfacing operatie van Göran Persson. Destijds werd hip resurfacing nog uitgevoerd in Zweden. Dr. Lars Nistor was één van de orthopeden die zo nu en dan hip resurfacing toepaste (lees: niet vaak genoeg!). Zie het artikel in Expressen: “Det blir skönt att kunna gå”.