Prothesen

Prothesen

Een heupprothese, maar welke zou ik zelf kiezen?

Heupprothesen worden tegenwoordig in een variëteit van vormen, groottes en materiaal gemaakt. Als een heupprothese van enige vorm werkelijk nodig is höftproteserhoort het natuurlijk dàt type te zijn die het beste bij u past, het minste indringt in het skelet en de minste veranderingen met zich meebrengt voor de anatomische en mechanische eigenschappen van het lichaam. In dat geval is het de hip resurfacing prothese die men als eerste zou moeten overwegen. Kijk maar eens lager op deze pagina naar de vergelijking die ik heb gemaakt tussen prothesen, dan ziet u al snel de voordelen van hip resurfacing. Op andere pagina’s van deze site worden nog meer voordelen behandeld en die de “gewone” orthopeden niet voor ons noemen. De verlaging in kwaliteit van het leven die men automatisch verbindt met traditionele heupprothesen gelden niet langer bij een hip resurfacing. Accepteer daarom niet minder totdat u eerst van echte hip resurfacing specialisten heeft gehoord of een hip resurfacing in uw eigen situatie kan worden toegepast.

In het geval dat een hip resurfacing (zoals b.v. een BHR van Smith & Nephew) misschien niet de juist keuze is voor u moet u daarom niet meteen de hoop opgeven en u laten overhalen tot een traditionele heupprothese! Er zijn namenlijk prothesen daartussen die vanuit lichaams perspectief…o.a. anatomisch…beter zijn. Op de eerste plaats na hip resurfacing met b.v. een BHR staat de BMHR-prothese, die net als de BHR van Smith & Nephew is. höftproteser-2Neem dus liefst geen overhaaste beslissingen terwijl u bij uw orthopeed bent maar ga naar huis en overweeg daar rustig alles wat u heeft gehoord en wat u eventueel hier heeft gelezen. U bent ook welkom om deel te nemen in één van mijn forums, zie Nordenshippies zodat u vragen kunt afvuren op mensen die hier al mee te maken hebben gehad. Als uw problem met artrose heeft te maken en u Zweeds beheert bent u ook welkom op dit nieuwe forum “Artroshjälpen“.

Als u bent geïnteresseerd in de meer technische aspecten van de traditionele prothese en hip resurfacing dan zijn hier alvast wat tabellen te vinden, het meeste door mij zelf samengesteld. U bent ook welkom om contact met mij op te nemen.

Prothesen

angles

NCompare

resurfacingall

BHRBMHR

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *