Orthopeden

De orthopeden die met hip resurfacing operaties beginnen bereiken hun noodzakelijke niveau en krijgen de vereiste ervaring pas na vele jaren met wekelijkse operaties en veel patienten!

Wat in de meeste landen, zoals Zweden en Nederland niet door de heuppatiënten wordt ingezien en door de orthopeden zelfs wordt geweigerd te erkennen is het feit dat een hip resurfacing alleen maar door echte resurfacing specialisten zou mogen worden geplaatst. Het niet opvolgen van deze regel resulteerde in veel prothesen die niet juist zijn geplaatst en waardoor later problemen zijn ontstaan. Door deze op zich geheel onnodige problemen heeft de methode een slechtere reputatie gekregen onder de leken dan de methode in werkelijkheid verdient. ortopeder
Een patiënt die zich de voordelen van hip resurfacing realiseert zou daarom het allerhoogste moeten eisen van de orthopeed en zich ervan verzekeren dat hij hoog gespecialiseerd is in deze methode. U mag verwachten dat de orthopeed deze operatie al honderden keren eerder heeft uitgevoerd en nu nog wekelijks toepast. Van alle kwalificaties die u eist van uw orthopeed zou de vakkundigheid en ervaring met deze methode de hoogste prioriteit moeten hebben. De fysieke afstand tot een orthopeed zou helemaal geen factor mogen zijn voor de keuze, zelfs als hij zijn praktijk in het buitenland zou hebben.

Als de orthopeed die u in eerste instantie raadpleegde niet voldoet aan de bovengenoemde kwaliteiten doet u er wijs aan om een andere orthopeed te kiezen. Voor een juiste inschatting van u als kandidaat voor hip resurfacing net als voor de operatie zelf is een echte hip resurfacing specialist vereist.
De orthopedische chirurgen die ik kan aanbevelen en toon op mijn website voldoen aan de bovengenoemde eisen.
Ikzelf ben in januari 2007 geholpen door Dr. Koen De Smet uit België. De BHR prothese die ik heb gekregen gedraagt zich zoals het hoort. I doe precies alles wat ik ook gewend was om te doen lang voordat mijn heupproblemen ooit begonnen en alles zonder begrenzingen.

Ik help u graag verder met advies.

Ron van Mierlo Mei 2015

4 reacties

 • Joze van Riel

  Hallo
  ik heb bij de st Maarten kliniek (Nijmegen) 2 jaar geleden foto’s gemaakt waarop cystes te zien waren. Toen nog niet erg genoeg voor een totale heup vervanging. Reparatie was niet mogelijk aldus de orthopeed en ik was te jong ( toen 58)
  Nu ik uw artikel lees wil ik graag weten waar ik terecht kan voor een second opinie. Wordt dit ook in Nederland uitgevoerd?
  Vriendelijke groet
  Jozé van Riel

 • K.R. van der Loo van Setten

  L.S

  40 jaar geleden is er na 8 jar pijn een grote cyste bij mijn heup uitgeruimd.
  Nu is erweer een cyste te zien met daarbij artrose.
  In de St maartenskliniek werd ik met de boodschap naar huis gestuurd dat het nog lang niets nodig was.
  Ik ben daar niet gerust op .
  Daar bij werd gezegd dat het een eenvoudige operatie is , en dat dat ook in het Gelre in Apeldoorn kan.
  Kunt u mij uitleggen en beschrijven waar ik op moet letten als ik weer voor foto’s en verder onderzoek in het Gelre ga ?
  Of waar in Nederland kan ik het beste terecht voor een heup operatie met cysten.

  Vriendelijke Groet,
  K.R van der loo van Setten

 • Ron van Mierlo

  Hallo K. R., een weel geleden heb ik je een emailbericht gestuurd met daarin informatie en advies. Geef mij aub een reactie per email voor verdere hulp met je vraag/probleem. /Ron

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *