Koen de Smet

Koen De Smet (Feb. 3, 1962)

Koen de Smet 3Dr. Koen De Smet is een orthopedie & trauma chirurg, gespecialiseerd in de hip resurfacing methode en wordt als één van de 10 top chirurgen in de wereld gezien op dit gebied.

 

 

Training:

 • Graduated in Medicine in 1989 from the University of Ghent, Belgium
 • 1986-1987: research-assistant at the Orthopedic and Traumatologic Department of the Ghent St.Vincentius Hospital, Belgium
 • 1989-1990: General Surgery at the Rotherham District General Hospital, United Kingdom
 • 1990-1992: General Surgery at the St Jozef Hospital, Gentbrugge, Belgium 1992-1993: Orthopedics Heilig-Hart-Hospital,Tienen, Belgium
 • 1993-1995: Orthopedics and Traumatology University Hospital, Ghent, Belgium

Practice:

 • Dr. De Smet is staff member of the General Hospital Jan Palfijn of Ghent and Director of the ANCA-Clinic
 • Expert domains:
 • Hip surgery: Hip Resurfacing, Total Hip Replacement and Revision Hip Surgery
 • Achievements:
 • Dr. De Smet reached 10.000 hip surgeries (primary and revision) in February 2018 of which half are hip resurfacing procedures
 • General:
 • Dr. De Smet is author/co-author of numerous scientific papers, has organized several international congresses on hip resurfacing and acts as a highly qualified training centre[hr]

Koen De Smet, MD

AMCKoen de Smet
Anca Medical Center Gent
Xavier De Cocklaan 68.1
9831 St.Martens Latem (Deurle)
Belgium

Phone: +3292525903
Website: www.hip-clinic.com

Ancaclinic Rome
Valle Giulia ROMA Italy
Website:www.ancaclinic.it/it

 

 

Extra informatie: Dr. De Smet gebruikt verschillende hip resurfacing prothesen, o.a. BHR, Conserve Plus en daarbuiten THR met grote keramische koppen.

15 reacties

 • Ilse vekemans

  Zeer geachte dr , ik ben een vrouw van 48 en heb in 2017 twee volledige heupprothesen gehad , geopereerd in Sint – Niklaas. Een maand later een liesbreukoperatie geopereerd in uz Gent. Op 30 maart en 14 juni een psoasrelease gehad aan beide heupen want ben sinds 2017 niet pijnvrij geweest. Ik mank , heb pijn in liezen , pubis , heupen en rug. Heb in uz Leuven een second opinieonderzoek gevraagd of de heupprothesen wel goed zaten en zij zeiden van wel. Moet ik maar met deze invaliderende pijn leren leven en elke dag zaldiar en rivotril slikken of meent u dat u mij misschien nog kan helpen bij een consult ?

  Respectvolle groeten
  Ilse Vekemans

 • Ron van Mierlo

  Beste Ilse,
  Daarnet heb ik een antwoord via email gestuurd met een kleine bijlage, kijk dus ook in de junk box want hotnail ziet bijlagen al snel als junk.
  vroedelijke groeten
  Ron van MIerlo

 • Bennie

  Beste,

  Ik ben 35 jaar en heb een half jaar geleden te horen gekregen dat het kraakbeen in mijn heup niet te repareren is door het boren van gaten waardoor er plaatsvervangend kraakbeen wordt aangemaakt (geloof door stamcel of beenmerg). Dit is geconstateerd tijdens een kijkoperatie in mijn heup. Het gat in mijn kraakbeen zou te groot zijn geweest.

  Een flinke domper, aangezien ik tot mijn 33e nog op regionaal niveau kon voetballen, al dan niet met pijnstillers. Ik ging namelijk uit van een hardnekkige liesblessure en heb niet gedacht aan artrose gezien mijn leeftijd. Was ik maar eerder naar de huisarts gegaan voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Maar goed, dat is achteraf.

  Nu heb ik behoorlijk pijn met bewegen in het dagelijks leven waardoor eigenlijk elke vorm van sport onmogelijk is. Zelfs wandelen is al een uitdaging.

  Ik heb veel gegoogled, en denk dat resurfacing een goede optie voor mij zal zijn. Zoals ik het begrijp zou ik hierdoor 10-20 jaar kunnen overbruggen alvorens ik eventueel een volledige heupprothese zou ontvangen. Gezien mijn leeftijd wenselijk, zodat ik ook op latere leeftijd mobiel blijf. Daarbij kan ik mijn actieve levensstijl weer oppakken en mijn jonge jaren, wat voor mij erg belangrijk is.

  Op welke manier kan ik extra informatie krijgen over deze operatie, en wat zijn de kosten hiervan? Ik begrijp dat veel Nederlandse verzekeringsmaatschappijen dit niet volledig vergoeden. Helaas, maar ik betaal graag zelf voor een goede oplossing.

  Met vriendelijke groet,
  Bennie Jeurissen

 • Ron van Mierlo

  Hallo Bennie,
  Als het goed is heb je zojuist een e-mailbericht gekregen maar kijk ook in je junk-box als je niets ziet, de bijlage met vragen kan dat eventueel veroorzaken. Doei Ron

 • Yves Christiaens

  Beste, ik ben 44 en heb sinds 5 jaar regelmatig last ter hoogte van lies en heup. Tot op hede kon ik met pijnmedicatie en een regelmatig bezoek aan de osteopaat het nog uithouden. Tot enkele maanden geleden is de pijn zo erg geworden. Ik ben moeten stoppen met voetballen, wandelen is zelfs moeilijk. Ik ben Kine van beroep en merk dat als ik een oefening moet voordoen, dit zeer pijnlijk is.
  Ik ben onlangs naar de mri geweest en daar blijk ik erg last te hebben van Cox artrose en kraakbeenverlies. De huisarts rade me aan om zo snel mogelijk bij een chirurg langs te gaan voor een nieuwe heup. Ik stel me de vraag is er eventueel een andere oplossing? Wat zou u aanraden?

  Met vriendelijke groeten

 • Ron van Mierlo

  Hallo Yves, ik heb zojuist een emailbericht gestuurd als reactie of je vraag. In het geval dat de boodschap niet zichtbaar is omdat het meegestuurde bestand misschien als junk wordt gezien kijk dan a.u.b. in de junk box. /Ron van Mierlo

 • Marc Morreel

  Beste,ik heb sind 2 jaar een volledige r.heupprothese die ok blijkt,maar ik heb sindsdien een stijve heup en kan moeilijk wandelen en loop als een eend!Is dit te verhelpen?Bedankt alvast

 • Jan

  Dr,

  Ik heb vrijdag te horen gekregen (totaal overwachts) dat ik leid aan matige tot uitgesproken coxartrose (man, leeftijd: 56 jaar), met lichte hydrops in het heupgewricht en vorming van osteofyten acetabulair en femoraal. Beroepsmatig ben ik personal trainer en heeft deze diagnose toch ernstige gevolgen voor mijn sportactiviteiten. Mbt therapie werd er enkel nog pijnstillende medicatie aangeraden. Lopen, plyometrie, … volledig afgeraden. Ik zie mezelf niet met die medicatie, in zoverre deze al afdoende zijn, gedurende maanden verdergaan (=verder roofbouw op mijn lichaam). Gelet op mijn actieve levensstijl en professionele activiteiten zoek ik naar de gepaste oplossing om op zo kort termijn mogelijk terug de taken te kunnen opnemen. Ik lees dat de hip resurfacing methode mogelijk hieraan tegemoet zou komen. Kan u mij daarover verder informeren.
  Sportieve groeten,
  Jan

 • Michel Fierens

  Beste, na een kijkoperatie aan de heup in december 2020 met ice picking heb ik opnieuw last bij het sporten.
  Is een prothese nu nog de enige oplossing?

 • Giyon G

  Beste heer de Smet,

  Ik ben 21 jaar oud en doe in me vrije tijd veel aan voetbal ongeveer 4x in de week. Sinds paar maanden geleden heb ik last van mijn heupen gekregen en heb ik hier foto’s voor laten maken bij het ziekenhuis. Hieruit is gekomen dat ik een heup impingement heb aan beide heup koppen. de doktoren in Nederland hebben aangegeven dat ze niets voor me konden betekenen en dat ik het voetballen achterwegen moest laten. Graag zou ik u verhaal willen horen omtrent mijn situatie en misschien dat u wat voor mij kan betekenen.

  Het zou heel erg fijn zijn als ik een reactie zou kunnen krijgen.

  Groetjes,

  Giyon

 • Willem Van den Boom

  Beste heer de Smet

  Ik ben 51 jaar en heb vroeger de ziekte van pertus gehad. Nu jaren later heb ik een versleten heup. Ik zou graag weten of ik in aanmerking kan komen voor een sportheup. Ik kom uit Nederland en hier plaatsen ze geen sportheupen.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Willem

 • Ron van Mierlo

  Hallo Willem, zie aub het e-mailbericht dat ik zojuist stuurde. Vanwege de bijlage kan het bericht eventueel als junk worden aangemerkt dus houd ook een oogje op de prullenbak, groetjes Ron.

 • Nancy Casier

  Beste ik geb sends 8jaar een heupprothes ik ben 52j ik ben praktisch niet pijn vrij geweest al meerdere inspuitingen in de psoas ,daarna psoasrelaes gehad een jaar geleden second opinion gevraagd in brugge enige oplossing is doordat de heup niet goed zit een revisie nu wil brugge dit niet doen daar ik te jong ben en de revalidatie hij wenst eerst een puntie te doen maar ik denk niet dat er daar iets van uit komt intussen nog steeds blijvende pojn kan been niet heffen om in auto te stappen moeite met draaien en intussen last van knie die ook versleten is waar ik ook spuiten in kreeg en nu heb ik ook moeite om s nachts mn been te strekken en te draaien.wat is u opninie hierrond aub

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *