Recensies

Recensies van Zweedse patiënten en operaties die grotendeels (tot 95%) zijn uitgevoerd met hip resurfacing.

A. S.:
Hallo, 6 jaar geleden linkerheupoperatie in Gent en uitgevoerd door De Smet! Speel nu Innebandy en ski zonder problemen. Ben “vergeten” dat ik ooit een heupoperatie heb ondergaan. Sterke aanbevelingen voor u als u terug wilt naar uw “gewone leven”.

H. W.:
Het is minder dan 11 maanden na mijn heupoperatie. Vandaag de CykelRallarn mountainbike wedstrijd, 65 km en veel hoogtemeters. Zo blij en dankbaar!

L-E. A.:
Hallo, vandaag is het drie jaar geleden dat ik een bilaterale operatie onderging in Gent. We waren een heerlijke groep van ongeveer 15 mensen die deze week werden geopereerd. Het was via Ron, die toen nog in Trollhättan woonde, die de operatie samen met Dr. Smet organiseerde. Ik had op mijn beurt een tip gekregen via een wederzijdse kennis en heb na 10 dagen wachten direct de gok gewaagd. Ik had al bijna 30 jaar af en toe problemen. In de statistieken die Dr. Smet bijhield, was ik op dat moment de oudste persoon die een bilaterale operatie onderging op 71-jarige leeftijd. Alles is boven verwachting verlopen en ik ben als oud-boer nog steeds af en toe een paar uurtjes actief met de kettingzaag. Ik word sneller moe om hele andere redenen dan mijn heupen. Ik ben erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen met een Hip Resurfacing en de garantie die Dr. Smet gaf van minimaal 20 jaar.

A. U.:
Ben in 2010 geopereerd en ben nu op weg naar huis na een fantastische ski- en snowboardweek in het kleine land Andorra. De heup is elke dag bestand tegen steile hellingen van 9:16 zonder de minste problemen. De enige pijn die ik had was een nek die een beetje protesteerde, maar die al voor de reis wat klachten gad. U zult er nooit spijt van krijgen dat u de beste orthopedist van de EU heeft gekozen. Thuis in Zweden komen er te veel beperkingen en wie wil dat….

M. O.:
Brons bij het Finse veteranentenniskampioenschap tennis, 10 maanden na mijn heupoperatie. Hip Resurfacing, Metaal op Metaal, de prothese Adept, uitgevoerd door het team Koen De Smet in Gent. Natuurlijk niet helemaal blij met de derde plek in het kampioenschap, maar wel helemaal blij met mijn nieuwe heup!

S. S.:
Hoi! Wij zijn enkele karateka’s die in Gent geopereerd zijn door Dr. Koen De Smet en voor zover ik begrijp trainen we allemaal op dezelfde manier als voorheen, wat we niet hadden gekund als we in Zweden waren geopereerd. In ieder geval niet zonder beperkingen. Persoonlijk train ik op zwarte band niveau 3 Dan zonder enige beperking. Volgens mij is je enige mogelijkheid om je beroep voort te zetten een operatie in België. Bekijk Bella Backe op Instagram.

J. R.:
Bijna vier jaar geleden ben ik bilateraal geopereerd met hip resurfacing in Gent. Acht maanden later kon ik weer karate, iaido en kobudo gaan beoefenen. Gisteren op het winterkamp van onze stijl ben ik na twee dagen hard trainen afgestudeerd tot 2 Dan in karate. De heupen, die voorheen ernstig gekweld waren, waren de minste van alle problemen na bijna twee jaar pandemie en beperkte gelegenheid om te oefenen.

L. O. Ö.:
Ik kreeg keramiek in de eerste heup in september 2020 en daarna in de andere april 2021. Nu train ik in de sportschool, wandel ik en kan ik fulltime werken (bouwmanager en geoloog). Ik heb geen beperkingen door de heupen. Ben zeer tevreden over het hele concept met Dr. de Smet, de hulp van Ron en de verblijven in Gent. Fijn om te weten dat het de beste is die mij opereerde. Veel geluk!

O. B.:
Ik ben 5 maanden geleden geopereerd. In december begonnen met padel spelen. Was in januari aan het skiën in de Alpen en verwacht na de voorjaarsvakantie weer hockey te spelen op het ijs. Ik was sceptisch over de operatie na de hallelujasfeer op deze site toen ik alle positieve verhalen las en de sterke tegenstand van de Zweedse medische instanties. Na mijn ervaring met de operatie in België kan ik het alleen maar eens zijn met alle anderen op dit forum die gewoon daarheen gaan voor deze operatie. Wacht niet nog een dag! De zogenaamde Zweedse heupspecialisten zijn een grote grap. Als je hogere ambities hebt dan lange wandelingen maken, moet je absoluut niet een Zweedse kwakzalver je dijbeen laten afzagen of zelfs maar in de buurt van je heupgewricht laten komen.

G. T.:
Het belangrijkste voor mij was om een professionele orthopeed te krijgen en met de methode die zo min mogelijk van je heup verwijdert. Ook zouden er geen beperkingen zijn na de operatie. Het negatieve is dat je alles zelf moet betalen. Was een beetje bezorgd over metaalionen enz. maar dr. Koen stelde me gerust. Hij was de grootste reden waarom ik voor België koos, hij is erg zorgzaam. Nu speel ik weer golf en kan ik fietsen! Geen heuppijn meer, iets meer dan een jaar na de operatie.

T. H.:
Een paardrijongeval veroorzaakte waarschijnlijk mijn artrose, worstelde 4 jaar met pijn / kreupelheid.
Verder gereden maar door de heuppijn zat ik als een S in het zadel en werd overal krommer en krommer, rug, heupen..
Ik heb een aanbeveling gekregen van een familielid om contact op te nemen met Ron. Op in Gent vier jaar geleden. De allerbeste beslissing!! Alles voelde veilig vanaf het eerste contact met Ron tot het verblijf in Gent en de ondersteuning na de operatie. Vandaag helemaal pijnvrij! Indien mogelijk, wacht niet, is mijn advies, je riskeert onder andere een aanzienlijk langere revalidatie als je langer doorgaat en worstelt.

M. W. G.:
Enkele jaren geleden ben ik geopereerd door Dr. De Smet en kreeg ik weer een normaal leven. Het beste wat ik deed. Vroeg me later af waarom ik zo lang heb gewacht.

J. H.:
Heb beide geopereerd bij Dr. De Smet, de en 2018 en de andere 8 weken geleden. Ik ben super blij en kan niet wachten om weer te gaan trainen en te beginnen met alle andere activiteiten. Het doet pijn na de operatie, maar dit gaat over.

L. E.:
Ik ben 2,5 maand geleden geopereerd en ben super blij met mijn keramische heupgewricht. Ik heb een zeer vlotte revalidatie gehad, al na 4 weken voelde ik me weer normaal. Nu dans ik weer Zumba zonder enige klachten in mijn heup. Zelfs de operatieweek in België was een onverwacht prettige ervaring.

L. S.:
Heb alleen maar goede dingen te zeggen.
Ik ben 6,5 maand geleden geopereerd en heb een nieuw leven gekregen.

R. K.:
Alles wat ik hier in het begin las, klonk te mooi om waar te zijn! Ik ben het type dat zich niet snel voor de gek laat houden en het alarm ging af toen ik al het goede hier las! Maar feit is, alles klopt, dus aarzel niet te lang, doe het gewoon. Bijna 3 jaar geleden sinds de linkerheup is vervangen.

G. L.:
Exact een jaar geleden stond ik om 18.00 uur te wachten om de operatiekamer van de Anca kliniek in Gent binnen te rijden. Nu een jaar later met de Adept MoM in mijn rechterheup heb ik alles bereikt waar ik van kon dromen.
1) Pijnloos
2) Slaap ’s nachts
3) Loop zonder mank te lopen
4) Met beide benen trappen op mijn mtb
5) Rennen
6) Oriënteering
7) Zware bergwandeling in Sarek
8) Innabandy met mijn oude groep
Ik kan Koen De Smet en zijn team alleen maar aanbevelen en hoop dat de rest van jullie het net zo goed hebben of zullen krijgen.
Nu, nog één ding: Wees zeer voorzichtig met revalidatie, gooi de krukken niet te snel weg en begin niet te vroeg met te zware oefeningen.

E. N.:
Ik wil mijn situatie van iets meer dan een jaar voordat ik werd geopereerd met jullie delen. Ik had al meer dan 2 jaar ondragelijke heuppijn en sliep nooit een hele nacht. Kreeg 2 injecties met cortison in het gewricht die mij niet hielpen, liep mank en met verkeerde houding, daarna volgden 2 hernia’s en een wervelcompressie. Geslingerd tussen orthopeden, die het nog te vroeg vonden om aan de heup te opereren, en een rugchirurg die niet goed wist wat hij moest doen. Het raakte me mentaal. Heb kennis gemaakt met en contact opgenomen met Nordenshippies en Ron. Röntgenfoto’s gestuurd en mijn situatie beschreven. Het verlossende antwoord gekregen van dr. De Smet dat de rug beter wordt na een heupoperatie. Ik ben zo blij dat hij gelijk had. Ben nu bijna helemaal weer goed in de rug, ben iets stugger dan voorheen maar werk hieraan. Ik hoop dat je foto’s instuurt en een positieve reactie krijgt van Dr. de Smet.

O. GF.:
Ik ben 64 jaar en in september 2021 geopereerd. Deze zomer heb ik op een ladder gestaan en overdag ons huis opnieuw geverfd en ’s avonds met onze puppy op de grond gespeeld, iets wat voorheen totaal onmogelijk was. Maar ik wil je eraan herinneren dat er revalidatie en toewijding voor nodig zijn om echt goed te worden.

G. A.:
Ik had veel pijn, maar las over Stefan Sauk en besefte dat een operatie in België de enige uitweg was voor mij. Eind maart 2022 geopereerd. Werd wakker na de operatie zonder pijn van eerdere slechte heup. Een beetje pijn van de wond, maar het was niet eens de moeite waard om pijn te noemen. Ik heb mijn leven terug.

M. N.:
Ik heb hypermobiele leden en dans. Vijf jaar geleden kreeg ik vrij plotseling erg veel pijn met verdere ongemakken. Ben 3 jaar geleden een keramische Hip Resurfacing geopereerd en alle het ongemakken zijn nu weg. Ik doe weer alles dat ik wil doen! Wacht niet te lang met de operatie is mijn advies!

O. B.:
Ga naar België en laat je opereren. Ik kan alleen voor mezelf spreken. Achteraf heb ik er spijt van dat ik niet meteen naar België ben gegaan in plaats van jaren op de operatie te wachten. Jaren die bestonden uit pijn en depressie. Ik ben 14 maanden geleden geopereerd en ben voor 99% volledig hersteld. Voelt geen pijn, volledige mobiliteit. Speelt regelmatig onbeperkt ijshockey, padel, golf, alpineskiën. Het ontbrekende percentage is dat ik mijn heup kan voelen als ik langer loop dan 5km. Maar zelfs dat wordt elke maand beter, dus ik denk dat ook dat de komende maanden goed zal komen. Veel succes!

T. T.:
Ik raad Gent aan. Ik ben in 2018 aan mijn heup geopereerd en ben opnieuw geboren. Ik speel al mijn hele leven tennis en kan dat blijven doen als ik dat nu wil. Als je in Zweden geopereerd wordt, zegt de dokter meestal rustig aan te doen. De Zweedse heupoperatie houdt de ontwikkelingen niet bij.
Je moet niet te lang wachten.

M. M.:
Morgen zijn er voor mij 4 weken gepasseerd. Positief verrast, er wordt gezegd dat krukken minimaal 5-6 weken gebruikt moeten worden, maar ik kan nu al vrijwel ongehinderd lopen. (Mijn vrouw zit als een havik bovenop me).
Alle pijn is weg, ook sneller dan verwacht. Ik vergelijk een beetje met mijn vriend die in Zweden is geopereerd met de zogenaamde totale heupprothese, en vind dat mijn revalidatie sneller gaat dan die van hem.

S. G.:
Ik ben twee jaar geleden geopereerd, toen 36 jaar oud. Het beste wat ik heb gedaan! Van constante pijn naar pijnvrij. Ik denk vandaag niet aan de heup. Had artrose en osteofyten.botafzettingen.
Het is een grote stap om weg te gaan en geopereerd te worden. Dat was het ieder geval voor mij. Het kan worden omschreven als verrukking vermengd met afschuw. Ik ging alleen en ben erg trots op mezelf dat ik het heb gedaan. Dat het dan zo goed is geworden als waar iedereen over schreef, is absoluut fantastisch.

J. B.:
Ik ben het helemaal eens met alle eerdere commentaren. Je krijgt geen bonuspunten als je volhoudt met pijn en gelooft dat dingen zullen veranderen. Toen ik werd geopereerd, hadden al mijn inspanningen geresulteerd in een veel slechtere situatie, wat een langere revalidatie en een nog slechtere conditie betekende.

2 reacties

 • Loffens

  Orthopeed Koen De Smet ´Koning van de Heupen blijft op en top subliem:

  Wat orthopeed Koen D.S siert is zijn fantastisch algemeen oeuvre in wat integriteit, loyaliteit, dynamiek, collegialiteit en uiterst ongekunstelde vriendelijkheid betreft…

  Dokter Koen zijn ruime hoogbegaafdheid in combinatie met zijn mooi aura frappeert ons als geen ander! Geen spatje ego valt bij hem te bespeuren.

  Dokter Koen is een van de zeldzame heup(revisie) chirurgen , waar ten volle bewondering om zijn naar wordt opgekeken!

  Koen De Smet verdient zijn welbefaamde titel “Koning van de Heupen!”

  Dokter Koen zijn passie ´sleutelen aan menselijk leed en sleet” maakt hem terecht wereldwijds befaamd!

  Samen met zoon ´Gianni’ sleutelt Koen De Smet niet enkel aan oude heupgewrichten. Oldtimers/oldhips oplappen lijkt schering inslag in de genen bij familie De Smet

  Danku dokter Koen om uw medische steun en toeverlaat en uw aangename inborst als stralend mooi mens!

  Yoekann Loffens

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *