BMHR productiestop


BMHR productiestop

Dat Smith & Nephew stopt met de productie van de welbekende en succesvolle BMHR (Bimingham Mid-Head Resection) prothese is droevig en is een harde klap voor een grote groep heuppatiënten over de hele wereld. BMHR vulde precies het grote gat dat er voorheen bestond tussen hip resurfacing prothesen zoals S&N’s eigen BHR en meer traditionele heupprothesen. BMHR had een unieke plaats tussen andere heupprothesen en behalve de applicatie als pure “primaire prothese” was hij in een aantal situaties te gebruiken in revisies na een BHR of andere hip resurfacing terwijl men met de BMHR alle voordelen van hip resurfacing en natuurlijk de eigen beenhals behield.

BMHR heeft zich nog niet op de Amerikaanse markt kunnen vestigen, en omdat S&N verklaart dat de productiestop een commersiële oorzaak heeft kan men zich afvragen of dat iets heeft mee te maken met het besluit.

Ik ken niemand in Zweden of de rest van de wereld die problemen heeft gehad met een BMHR, daarom is het een extra harde klap dat een zo’n unieke en goed functionerende prothese er niet langer zal zijn! Mensen die weten een specifieke BMHR kandidaat te zijn moeten nu snel ageren als men een BMHR wil bemachtigen voordat de magazijnen leeg zijn.Bloedplasma beter dan cortisone! Preliminair rapport van Zweedse Heupregister over 2013
Bloedplasma beter dan cortisone!
Preliminair rapport van Zweedse Heupregister over 2013