Forums

Diskussiegroepen (forums)

Inleiding:
Forums zijn tegenwoordig helemaal geaccepteerd en met de huidige snelle Internetverbindingen een perfecte manier om op de hoogte te blijven met personen die dezelfde interesses of problemen hebben. Ons Zweedse forum Nordenshippies is uniek in dit verband, hij biedt iedereen in Scandinavie de kans om zaken te discussiëren die aan de heup zijn gerelateerd en zowel Zweeds als Engels kan daar worden gebruikt. Kort geleden is er ook een forum gestart dat zich volledig richt op artrose klachten, zie verder beneden.

Nordenshippies: (taal: Zweeds / Engels)
http://uk.groups.yahoo.com/group/nordenshippies
Dit is ons eigen Zweedse forum voor iedereen in het hoge noorden van Europa die hulp zoekt. Het forum is 01-01-2007 gestart. Bij ons staat de hip resurfacingprothese in het centrum (denk aan bijvoorbeeld de BHR en BMHR prothesen), maar personen die een ander type heupprothese hebben of krijgen zijn net zo welkom om deel te nemen!
Alles om zaken zoals: pijnen, training, medicatie, prothesen, informatie over orthopeden, ziekenhuizen, klinieken, operatiemetoden, röntgenfoto’s, ziekenhuisopname en verzorging, rehabilitatie, ziektekosten en meer wordt besproken.

Nordens Hippies op Facebook: (taal Zweeds / Engels)
https://www.facebook.com/groups/NordensHippies
Onze Nordens Hippies Facebook groep is gestart op 28 mei 2017 e sindsdien in dienst van iedereen die problemen had met het aanmaken van een Yahoo account en deelname in ons eerdere forum of voor andere redenen de voorkeeur geven aan Facebook. Somige discussies en bestanden van het Yahoo forum kunnen nog steeds interessant zijn maar het is fair om aan te nemen dat het Yahoo forum binnenkort wordt afgesloten nu dat de Facebook groep groeit.

 

over heupen gesproken…  (taal Nederlands) De nieuwe Nederlandse FB groep!
Sinds vandaag 25 januari 2023 is er nu ook een Nederlandse Facebookgroep, als tegenhanger van de goed lopende boven genoemde groep Nordens Hippies.

Het is bekend dat het aantal jaarlijkse heuppatiënten in Zweden en Nederland ongeveer gelijk is. De behoefte van Nederlandse patiënten om over hip resurfacing te horen is net zo hoog, zie: https://www.facebook.com/groups/3602258583337162

Surfacehippy (taal: Engels)
http://health.groups.yahoo.com/group/surfacehippy
Deze groep richt zich in hoofdzaak op de Amerikaanse heuppatienten maar er zijn ook deelnemers uit andere landen. De gemene deler is ook hier de hip resurfacingmethode en ervaringen hier rondom. Surfacehippy is de oudste groep over dit onderwerp.

Indiaresurfacinghippies (taal: Engels)
http://groups.yahoo.com/group/indiaresurfacinghippies
Deze groep geeft steun aan de personen die geopereerd zijn of op het punt staan om zich te laten opereren met hip resurfacing in India. De rapporten van mensen die daar zijn geopereerd zijn positief en de kosten voor de operaties veel lager dan in de rest van de wereld.

Femoro-acetabular Impingement (taal: Engels)
http://groups.yahoo.com/group/Femoroacetabular_Impingement
Deze groep concentreerd zich op personen met de indicatie ”FAI” of ”Femoral-Acetabular Impingement”. Het is helemaal niet ongewoon dat mensen met FAI toch heel goed kunnen worden geholpen met een hip resurfacing prothese.

Slipped Capital Femoral Epiphysis (taal: Engels)
http://health.groups.yahoo.com/group/slippedcapitalfemoralepiphysis

Total_Joint_Replacement (taal: Engels)
http://groups.yahoo.com/group/Total_Joint_Replacement

Hipscope Community (taal: Engels)
http://health.groups.yahoo.com/group/hipscopecommunity

Hiprus (taal: Engels)
http://uk.groups.yahoo.com/group/hipsrus
Dit forum is hoofdzakelijk samengesteld uit heuppatienten uit Engeland en die daar meestal een hip resurfacing hebben gekregen of hopen te krijgen.

Osteoporosis (taal: Engels)
http://groups.yahoo.com/group/osteoporosis

[pix_box type=”info”]Bij vragen bent u welkom om contact op te nemen met mij.[/pix_box]