Keramische BHR/BMHR kop


Smith & Nephew kan een keramische kop leveren die gecombineerd kan worden met een THR schacht maar ook met de BMHR schacht, deze laatste keramische BMHR optie was nieuw voor mij! De keramische kop past in de gebruikelijke “acetabular cup”, waardoor een Keramiek-Op-Metaal gewricht ontstaat. Smith & Nephew verwacht dat het percentage metaal ionen hierdoor 50% lager ligt, waardoor deze optie als een goede keuze wordt gezien voor jonge vrouwen en mogelijke toekomstige zwangerschappen.

Voor dit type kop moet een speciale bestelling bij Smith & Nephew worden geplaatst, waardoor de prijs vermoedelijk hoger zal liggen dan voor de standaard metalen kop van dezelfde afmeting.

De standaard Metaal-Op-Metaal gewrichten hebben (zelfs bij bilateraal gebruik) nog nooit problemen opgeleverd voor zwangere vrouwen, dus het gebruik van de keramische kop zal wel begrensd worden tot speciale gevallen. In ieder geval goed om te weten dat deze optie bestaat!Durom en loslaten van cup DePuy roept ASR protheses terug
Durom en loslaten van cup
DePuy roept ASR protheses terug