Durom problemen


Eerder schreef ik over de geïmplanteerde Durom bekkenkommen die later losraakten, op dat moment had de prothesefabrikant Zimmer een verklaring afgegeven dat het probleem alleen een serie Amerikaanse Durom prothesen zou omvatten. Zimmer beweerde verder dat hun Durom geen fouten had maar dat de chirurgen alleen maar betere instructies nodig hadden voor de juiste plaatsing ervan.

Nieuwe informatie komt nu naar buiten die de verklaringen van Zimmer tegenspreekt, aangevend dat de problemen met de Durom bekkenkommen niet alleen in Amerika maar ook in Europa zouden voorkomen. De suggestie dat de betreffende chirurgen te weinig instructies zouden hebben gehad voor de plaatsing is erg onwaarschijnlijk en weerlegd door het feit dat zelfs bekende orthopedische chirurgen met veel resurfacing ervaring en lange ervaring met de Durom serie zelf ook patiënten hebben met losgeraakte Durom bekkenkommen.

Waarschuwingen naar Zimmer toe van een aantal hoogaangeschreven chirurgen werden lang niet serieus genomen.Verandering lijsten Roken slecht
Verandering lijsten
Roken slecht